Löysin kirjahyllystä Anni Polvan elettiin kotirintamalla ( Arvi A. Karisto Oy:n kirjapaino, Hämeenlinna 1981). Kirja kuvaa Annin elämää poikkeuksillisissa oloissa. Sota on syttynyt. Usemmiten kirjat kuvaavat miesten vaikeuksia rintamalla. Tämä kirja kertoo kotirintamalle jääneestä nuoresta naisesta.

Anni yrittää selvitä arjesta ilman miehensä tai muiden apua. Ruoka, vaatteet, polttopuut ja kaikki käyttötavarat ovat vähissä tai lopussa. Neuvolassa ollaan huolissaan Annin tyttären aliravitsemuksesta. Ruokaa tarvitaan lisää, mutta mistä sitä saisi? Rahat eivät riitä mustanpörssin tavaroihin. Elämä on jatkuvaa säännöstelyä ja selviytymistä. Jatkuva pelko miehen vuoksi hallitsee elämää.

Kirjan lukemisen jälkeen omat pienet murheet tuntuvat mitättömiltä. Mistä kaikesta turhasta me valitammekin! Meillä on niin valtavasti kaikkea, ettei mikään enää tunnu miltään! Kirja muistuttaa elämän tärkeistä asioista. Perheestä, terveydestä ja ELÄMISEN riemusta. Vähemmälläkin tavaralla ihminen pystyy olemaan onnellinen, kunhan rakkaat ihmiset ovat lähellä ja pysyvät terveinä.

Kirjan teksti on poukkoilevaa. Asiasta toiseen hypätään yllättäen. Vaikuttaneeko etusivulla oleva merkintä "lehtiä päiväkirjastani"?

Ehdottomasti helppolukuinen ja mielenkiintoinen kirja!

SAM_0892-normal.jpg