Sain tänään selailtua loppuun Osmo Oksasen kirjan grafologiasta. Aikaisempaa tietoa grafologiasta minulla ei ole. Kirja on ajoittain tylsä, itseään toistava. Otava on painanut teoksen 1983, joten vanhanaikaista tietoa löytyy. Harvalla on enää mustekynää käytössä?

Kirjasta jää kuitenkin käsialan tulkintaan kiinnostus. Kirjassa on runsaasti näytteitä erilaisista käsialoista, mikä tekee lukemisesta mielekästä ja opittavaa. Lukemisen jälkeen käsinkirjoitetusta tekstistä löytyy uusia asioita. Sellaisia asioita, mihin ainakaan minä en olisi ennen kiinnittänyt huomiota. Onko käsiala viistossa vasemmalle, oikealle vai pystyyn, sekä karkeasti niiden merkitykset. Onko sanojen välissä reilusti tilaa, vai onko sanat ahdettu yhteen? Mikä merkitys on sanan/sanojen ensimmäisellä kirjaimella? Käsitteistä arkadi, girlandi, kulma ja nauha tulevat tutuiksi.

 Kuinka paljon tosin enää tarvitaan käsialan tulkintaa kun tietokoneella kirjoitetaan kaikki? Nimikirjoituksia vielä näkee, mutta niiden tulkinta on vaikeampaa kuin perustekstin. Suosittelen selailtavaksi kirjaa kaikille käsialoista kiinnostuneille. Vertailukohteita grafologian kirjoista minulle ei tosin ole. Pieni kipinä jäi!SAM_0868-normal.jpg