Enkeliprinsessa, Tapani Sopanen, Copyright 1983 by Ristin Voitto.

Enkeliprinsessan vanhemmat kuvaavat elämää kehitysvammaisen lapsen kanssa. Miltä kuulostaa lääkärin diagnoosi kehitysvammainen. Kuinka sen pystyy hyväksymään?

 Jumala kulkee vahvana perheen arjessa.

Jo nimi lupaa siirappimaista tekstiä ja sitä saa. Kirja lupaa myös negatiivisia tunteita, mutta ne kuvataan pääasiassa taputeltuina. Jumalallista tekstiä on minun makuuni liikaa. Kirja junnaa lopussa jo vanhoja asioita.

Kirjassa on muutamia hienoja ja rehellisiä kuvauksia kehitysvammaisen lapsen elämästä ja sattumuksista, joita lapsi saa aikaan. Lisäksi vanhempien suojeluhalu tytärtään kohtaan kuvastuu kauniisti. Kiitosta saa myös kirjan kohtaukset liikkumisesta kodin ulkopuolella kehitysvammaisen lapsen kanssa.

Kirjan voisi lukaista kehitysvammaisten kanssa työskentelevä, tai vielä paremmin kehitysvammaisen vanhempi. Ehkä joku uskontotyyppi? Muut jättänevät kirjan hyllyyn?

Ihmetteletkö mistä löydän näitä vanhoja kirjoja? No,tietysti minun kirjahyllystä. Tuskin näitä enää kirjastostakaan löytyy? Ainakaan mistään esillä olevilta hyllyiltä?

Kuva on laadultaan taas parasta!

ps. itse en ole kovin vanha ;)

SAM_0989-normal.jpg