Eva Braunin elämä, Angela Lambert, WS Bookwell Oy, Juva 2006.

Eva Braun oli Hitlerin rakastajatar 14 vuotta. Miten Eva tutustui Hitleriin ja kuinka heidän suhde kehittyi? Mistä kaikesta Eva joutui luopumaan ja mitä hän sai tilalle? Minkälainen persoona Eva oli?

Harvoin on vaikeaa löytää mielipidettään kirjasta. Tämä kirja kuuluu siihen pieneen joukkoon, josta ei oikein osaa sanoa mitään. Tarvitsisi odotella muutama päivä ja sulatella kirjaa. Kärsimätön minä kuitenkin kirjoitan, vaikka suljin kirjan kaksi minuuttia sitten. Voi olla, että parin päivän kuluttua ajattelen kirjasta toisin ja hieman syvällisemmin.

Nyt päällimäisenä kirjasta jäi kummallisia tunteita Evaa kohtaan. Jokainen selvittäköön mitä omat tunteet ovat, joten jätän omani luettelematta. Kirja on kuitenkin ehdottomasti tunteita herättävä. Itse olen unenomaisessa tilassa, jossa aivoni kuitenkin pyörivät tuulen lailla.

Kirjassa Eva kuvataan ristiriitaisesti. Kirjan teksti on hieman itseään toistavaa ja sekavaa, niin kuin on tämä arviokin.

Uutta tietoa, niin saksalaisten elämästä, kuin Hitleristä ja Evasta sain sulateltavan määrän.

Toisinaan kirjaa lukiessa, harmistuin kirjailijan omien mielipiteiden ja mielikuvituksen runsautta.  Onhan totta, että Evasta on vain vähän tietoa saatavilla, mikä varmasti pakottaa tähän. Jätin lukematta suurimman osan kirjan viitteistä, joten turha olisi ruikuttaa. Aikani ja energiani eivät mitenkään riitä niiden tarkempaan analysointiin.

Voisiko kuitenkin Evan elämän tiivistää muutamaan sanaan? Millaista olisi elää lintuna, kultaisessa häkissä?

Jätän kaikki omat mielipiteet itselleni, mutta lue toki kirja ja katso mitä se sinussa herättää. Varmasti jotakin!

SAM_1249-normal.jpg